Avagy egy boldog feminista meséje

A MAGÁNYOS HOLD

A MAGÁNYOS HOLD

Mese habbal…

2017. október 13. - Lili Anna Wolf

Éppen egyedülálló vagy (avagy modern terminus technikussal szingli), ülsz otthon, pizsiben, kínai vacsorát majszolgatsz, a háttérben éppen Carrie Bradshaw és Samantha Jones tanítja, hogyan kell a szeretethiányt méregdrága cipőkkel, ruhákkal, na meg egy éjszakás kalanddal pótolni.

Mivel ezt a részt láttad már, közben olvasgatsz a neten és akkor szembe jön a she.hu Néha kell egy kis alkalmi szex – vagy bepókhálósodsz írása.

Ott van Carrie is, meg Samantha is és a she.hu szerint is „ha nem bukkanunk rá a megfelelő partnerre, akkor hetekig, hónapokig, akár évekig tartó szexmentes periódus következhet”. Ami a szerző szerint „rohadt nagy szívás!” és ő egy csomó nőt ismer, „akik egyfajta küldetésként fogják fel a társkeresést, és várják, egyre csak várják álmaik hercegét, a tökéletes férfit...”, de szerinte ez „mese habbal”.

Te meg csak ülsz ott, egyedül, a pizsidben a kínai kajával és az jut eszedbe, hogy valóban…mi is a bajod neked az egyéjszakás kalanddal?

Tudod ezzel a kérdéssel sem vagy egyedül, egy csomó nő van, aki ilyenkor felvesz egy mini szoknyát (ha nincs neki, vesz egyet), egy kivágott blúzt és egy magas sarkút, jól elhatározza, hogy most ő telepíteni fogja a gyárilag benne nem lévő vadászösztön 0.1-et és megindul az éjszakába, mert egyrészt mindenki ezt teszi, másrészt azt mondták, hogy NO PÓKHÁLÓ!

Ha te is ilyen modern gondolkodású, erős nő vagy és te nem vársz tovább, amíg felhív a herceg, akkor ehhez jogod van.

Menj harcos amazon és hágd meg a világot!

Csak van az úgy, hogy ebből lesz aztán a sírás, az összetört szív, a mínuszos önbecsülés és a parttalan kesergés azon, hogy nincs normális férfi…pedig van, csak egy éjszakánál hosszabb távlatra nem így ismerkedik és nem az éjszakában.

Most pedig engedd meg nekem, hogy hadd legyek én a gonosz boszorkány, hadd zárjalak be a torony tetején lévő szobába és hadd mutassam meg neked, hogy mi a különbség a között, amikor te vagy a sárkány és a között, amikor egy sárkány őriz téged.

Ahhoz, hogy a mese valóra váljon először is el kell döntened, hogy mostantól márpedig te egy királykisasszony vagy és egy lovagnál nem érsz be kevesebbel.

Hogy milyen is a királykisasszony (a továbbiakban az egyszerűség kedvéért hölgy)?

Először is a hölgy nem szaladgál lovagok után, mert a lovagok dolga megharcolni érted.

Sok „applikációval” rendelkezel, de nem fut benned a vadászösztön 0.1, az a lovagok gyári tartozéka. Igen megváltozott a világ és igen telepíthetsz te is egyet, de benned ez a program hibásan fut majd és tönkre is tud tenni téged.

A te dolgod nem más, mint választani egy lovagot, akiről úgy gondolod, hogy méltó lehet rád és ezt finoman, nőcisen jelezni neki, ehhez pedig gyárilag megvan minden kelléked. A férfiakban pedig benne van egy nem akármilyen vevőkészülék, amivel - szavak nélkül - észre tudják venni a jelzésed.

Ilyenkor természetesen felmerül a kérdés, hogy de mi van akkor, ha ugyan észrevett, de nem reagál erre. Röviden. Semmi, így döntött. Neked sem tetszik mindenki, neki sem, te pedig egy hölgy vagy és pontosan tudod, hogy van még elég lovag.

A hölgy és a bátortalan „lovag” meséje. Egyre több erős és modern nő van, akik ilyenkor úgy gondolják, hogy kiveszett a férfiakból már a bátorság, nem mernek kezdeményezni és noszogatni kell őket. Azaz nincsen azzal semmi baj, ha te nőként oda mész, elhívod kévézni, ha igazán modern gondolkodású és szerencsés vagy ki is fizeted a cechet. Nos, én személy szerint azt gondolom, hogyha érkezik felőled egy női jelzés és ő erre nem reagál, akkor a legtöbbször nem a bátorság az, ami hibádzik és ilyenkor tovább erőltetni a témát, több oknál fogva sem szerencsés ötlet, de most csak egyet nézzünk.

Tegyük fel, hogy neked lett igazad, én tévedtem, valóban tetszettél neki, csak nem mert szólni szegényke, de elfogadja a kávé meghívásodat és mivel te egy igazán modern nő vagy haza is viszed, most pedig ott ül a kanapédon ez a csúcs hím. És aztán? Mit csinálsz vele? Jógázni mentek?

Most őszintén milyen férfit szeretnél? Olyat, aki ha beszólnak neked az utcán a háta mögé húz és beleáll a térbe vagy olyat, aki majd neked súgja halkan azt, hogy menjünk cica. Olyat, aki a lakásfelújítás előtt annyit kérdez, hogy mit szeretnél Szívem?...majd minden elintéz, ahogyan kívántad. Vagy olyat, aki ha te kérdezgeted, unottan annyit mond, hogy neki mindegy, csináld, ahogy akarod cica. Van ilyen férfi is, meg olyan is, de az, amelyiket te szeretnéd, az úgy kezdődik, hogy ő hív meg egy kávéra téged és nem fordítva.

Hogyan randevúzik a hölgy…(a listák istene előtti tisztelgésem jeleként következzen az enyém)

  • A hölgy mindig örömmel veszi a lovag közeledését, de a hölgy nem felejti el, hogy neki van egy élete és a lovag még nem érdemelte ki a jogot, hogy abba belépjen. A hölgy nem kezdi el átszervezni az életét azért, mert a lovag dobott rá egy üzenetet viberen, hogy neki ma délután pont jó, hanem a hölgy udvariasan jelzi ilyenkor, hogy neki sajnos más elfoglaltsága van, de nagyon szívesen megjelenik egy mindenki számára megfelelő időpontban;
  • a hölgy nem nyilatkoztatja ki, hogy neki mihez volna kedve, hanem rábízza a lovagra a kérdés eldöntését. Mégpedig azért, mert így a lovagnak lehetősége lesz megmutatni magát, neked pedig lemérni lovagi minőségét.
  • Ha a lovag sétálni hív, akkor a hölgy sétálni megy, ha kávézni, akkor kávézik, ha étterembe akkor oda, de mindig a hölgy dönti el, hogy a lovag által javasolt program előtt mi az a hely, ahová a lovag oda megy a hölgyért. A lovag várakozhat rád a lakásod előtt, a munkahelyed előtt vagy a kedvenc fádnál a parkban, de mindig a lovag alkalmazkodik hozzád és nem fordítva.
  • A hölgy még csak nem is hallotta azt a mondást, hogy a pontosság a királyok udvariassága. A hölgy pontosan tisztában van azzal, hogy a késés a másikkal szembeni tiszteletlenség, másrészt arra enged következtetni, hogy a hölgy képtelen megfelelően beosztani az idejét, ezért egy hölgy mindig pontosan abban az időpontban érkezik, amikorra meg lett beszélve. Igen van néha olyan, hogy oda fent a Neptunusz éppen verekszik a Marssal, te meg idelent nem tudod, hogy miért nem jön már a busz vagy nem mozdult 10 percen át a kocsi sor előtted. Amint a hölgy érzékeli, hogy késni fog ezt azonnal jelzi.
  • A hölgy soha nem lohol a lovag előtt és nem is megy lemaradva, hanem méltóságteljesen sétál a lovag jobb oldalán olyanképpen, hogy a lovag maximum 10-15 cm-el előrébb jár a hölgynél.
  • A hölgy, amennyiben a lovag gépjárműjével közlekedik, megáll annak ajtaja előtt és türelmesen megvárja, amíg a lovag kinyitja az ajtót. Ha a lovag esetleg nem észleli ezt, akkor a hölgy nem vág pofát, nem magyarázza el a lovagnak azt, hogy egy neveletlen bunkó, hanem finoman jelzi, hogy örömmel fogadná a lovag jövőbeli figyelmességét.
  • A hölgy, amíg lélegzik soha nem felejti el azt, hogy a lovag udvariasságát minden egyes alkalommal elismeréssel nyugtáznia kell, ezzel tudtára adva a lovagnak azt, hogy igyekezete a hölgynek örömöt okoz.
  • A hölgy pontosan tisztában van azzal, hogy mi az a hely, ahová ő megy be először (pl. színház) és melyek azok a helyek, ahová először a lovag lép be védelmezve a hölgyet (minden olyan hely, ahol alkoholt szolgálnak fel pl. étterem).
  • Egy hölgy nem kommunikál a pincérrel, hanem a lovagnak mondja el, hogy mit szeretne és hagyja, hogy a lovag leadja a rendelését.
  • A hölgy a lovag társaságában nem kokettál más lovagokkal (nem szemezget sem a szomszéd asztalnál ülő sráccal, sem a pincérrel), nem multitaskingol (nem nyomkodja a telefonját), nem szervez rá a randevúra másik programot.
  • A hölgy tudja azt, hogy egy lovaggal van, ezért a hölgy nem tipródik azon, hogy vajon ki kell-e fizetnie a számla felét, hanem tisztában van azzal, hogy majd amikor eljön az ideje, meg fogja hálálni a lovag befektetését (a hogyanról külön posztban). A lovag pedig nem felejtette el azt, hogy ő volt az, aki javasolta a programot, így a hölgynek nem kell tartania attól sem, hogy az aranyásás árnyéka rávetülhet.

 

Túl régimódi a gondolkodás? Lássuk, hogyan szoktuk ezt sokan a ma világában intézni….

Az első hívó szó után nyugodtan rá lehet vágni azt, hogy te bármikor ráérsz (ami vagy így van vagy nem, de ha a lovag hív menni kell, rá vársz már 10 éve és majd elmész máskor nőgyógyászhoz) és igen te oda mész, ahová neki jó, mert te szeretnéd megmutatni, hogy képes vagy alkalmazkodni.

Én tudom azt, hogy téged tényleg csak a jó szándék vezérel ilyenkor, de az a helyzet, hogy ezen a ponton ő csak annyit lát, hogy itt van egy kedves aranyos nő, akivel lehet, hogy lesz valami, lehet, hogy nem, de amikor te már ezen a ponton megakarod mutatni azt, hogy te milyen lelkes vagy, tudod mi fog történni?

10 perccel a randi előtt rád ír, hogy neki mégsem jó most, majd inkább holnap vagy mégsem jó itt, hanem jobb a város másik végén, te meg ott állsz, hogy átszervezted a fél naptárad. Majd az jön, hogy sértetten megírod neki, hogy neked ez most hogy esett, ő meg nem fog érteni ebből semmit sem, hiszen te mondtad, hogy úgyis ráérsz és akarsz alkalmazkodni. A vége pedig az, hogy belőled sárkány lesz, ő lelép, te meg levonod a következtetést, hogy egy újabb paraszttal volt dolgod.

Pedig csak számításba kell venni azt, hogy a férfiakat az ismerkedés elején nem az érdekli, hogy vajon te vagy-e a világ legjobb alkalmazkodója, hanem azt a különleges lényt keresik, aki miatt lovag válhat belőlük.

Tudod egy értékes nővel való találkozót egy férfi becsben tart és ő fogja szervezni úgy az életét és ő fog alkalmazkodni, de ez csak akkor van így, ha érezteted vele, hogy nem érsz be kevesebbel, mert te egy hölgy vagy, egy értékes nő és téged nem lehet megrendelni telefonon.

Elvárhatod a férfitől azt, hogy ő magától legyen ilyen, olyan, amolyan, de a férfiakat megváltoztatni nem tudod, ha kell a lovagod, legyél hölgy és a lovagiasságát hozd ki belőle. 

 

Lili Anna

 

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot és oszd meg az ismerőseiddel.

Tetszett a cikk? Olvasd el a többi bejegyzésemet is: >klikk<

A bejegyzés trackback címe:

https://lili-anna-wolf.blog.hu/api/trackback/id/tr3012967277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.10.14. 17:43:14

Az a baj, hogy az általad említett "hölgy"-nek nem azok után kell mutatni magatokat, hogy a 48.-dik pasit fogyasztottátok el elégedetten csak ebben az éveben, hanem mielőtt ráültetek volna arra a bizonyos körhitára még a - jobb eseteben - 20-as éveitek elején.
Szóval bukó a dolog és sehogyan sem fog működni, mert:
a, A vér nem válik vízzé és ezt a jellemet nem fogja tudni magában megváltoztatni a nő és előbb-utóbb marad ilyen
b, Ezzel az egésszel ami van, a férfiak - ma már, ahogy elkezdődött erről a felismerés és a kibeszélés főleg az internet segítségével - tökéletesen tisztában vannak, szóval ha csak nem sikerül egy abszolúte balek, a punciért mindent feladó bétát találni akkor nem marad más hátra, mint a macska vagy a zsebkutyus pótléknak, mert egészséges férfi már nem fog megmaradni egy ilyen nő mellett hosszútávon.

Tehát jobb lenne inkább a kisállattartásról blogolnod illetve ennek utánanézned, mert ez lesz a jövőd neked is meg a hozzád hasonló nőknek is. Szóval kb a 80%-nak....

GhostNation 2017.10.14. 18:10:45

Hát, így férfiként eleresztettem a kínos félmosolyt ezen a cikken. Megírhatnám, hogy ezzel a mentalitással mi a gond, de inkább nem rabolnám az idődet. Meg a sajátomat sem.

karikaV43 2017.10.14. 18:32:02

Félig olvastam hajrá "hölgyeim" a kutya és macska is jó társaság.
Alfát nektek,még Omegát sem és csak félig olvastam.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.10.14. 18:36:41

Nekem tetszett. A trollokal ne foglalkozz! Írjanak jobbat!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.10.14. 18:41:18

@icipicicsipa: Az helyzet az hogy egy nő sok okból lehet egyedül. Mondjuk 20 évet élt egy pasival, a kapcsolat kiürült és most ő ott van egyedül 40 évesen, egy berendezett élettel.
Nem is egy ilyet ismerek, akik ráadásul negyven felett is igen jó nők.
Az elvált, gyerekükkel egyedül maradt nőkből meg Dunát lehet rekeszteni, akik ugyanebben a cipőben járnak.

Alick 2017.10.14. 19:07:16

Lesz még ebből WGTOW! :)

2017.10.14. 19:49:04

@Alick:
"Lesz még ebből WGTOW! :) "

Már megvalósult.
Csak, hogy ez a nőknél nem tudatos és nem ésszerű, hanem érzelmi, irracionális és a blogban is említett Szex és New York szingli életmódja és "útmutatása" alapján élik a nők.

Azt ami az erre adott férfi válasz - MGTOW - az tudatos és értelmi.
És ami még lényeges különbség:
A nőknél az egyedüllét abból fakad, hogy ő küldi el a jelölteket, mert ez emiatt, az amiatt nem tetszik.
És nem azért, mert ő olyan csodálatos külsőre-belsőre.
A férfinél meg az egyedüllét abból fakad, hogy a nőnek nem tetszik, meg nem kell. És nem azért, mert annyira gáz lenne külsőre-belsőre. Hanem a női ösztönök miatt, amelyeknek semmi kontrollja nincs, sőt erősítve van a társadalom és a jog által is.

Lehet itt mindenkinek posztolgatni meg blogolni, ez már el lett qrva rendesen.

2017.10.14. 19:53:04

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"A trollokal ne foglalkozz! "
Szóval aki nem nyal be csontig egy blognál és nem azonos véleményen van, az troll.

Másik:
"Az helyzet az hogy egy nő sok okból lehet egyedül. Mondjuk 20 évet élt egy pasival, a kapcsolat kiürült és most ő ott van egyedül 40 évesen, egy berendezett élettel."

Igen, ez is létezik valóban.
Csak nehogy már megmagyarázzuk azt, hogy még véletlen sem azért nyekereg a sok női minden blogon meg fórumon - a napi tinderezés után - hogy ő pont ebbe a kategóriába esik.

Csak tisztázzuk:
Amiről te beszélsz, az a női társadalom kb 5% ha lehet.
Amiről én, az meg a 70-80%.

Ez a világ, ez a helyzet.
De várom a tündérmesét, hogy nem így van.

Haloperidol 2017.10.14. 20:58:24

Kedves Lili Anna, egyetértek veled, férfiként.
A feminizmussal az a legnagyobb gond, hogy nem azt tanítja a világnak, hogy a női értékek, tulajdonságok is ugyanolyan értékesek, mint a férfias tulajdonságok, hanem kizárólag a férfias tulajdonságokat isteníti, és a nőket arra biztatja, hogy váljanak férfivé.
És ezek a férfias hölgyek csodálkoznak, hogy nem jönnek be a normál, hetero férfiaknak.
Tetszik az írásod!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.10.15. 06:21:24

@icipicicsipa: "Amiről én, az meg a 70-80%. " - Na fussunk neki mégeccer! Idézzedmá a röfidből, mi is az amiről beszéltél és igaz a nők 70-80 százalékára? Most én várom a tündérmesét. Tudod a blogok nagy hátránya a trollok számára, hogy vissza lehet keresni amit írtak. Hidd el, felismerem a trollokat, még azt is akiben ez még nem is tudatosult.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyeIemző · http://bircahang.org 2017.10.15. 08:24:07

Ezért maradok én inkább a fiúknál. Nincs is jobb mint az orosz télben a szaunában, együtt az izzadt férfitestek.

2017.10.15. 08:28:51

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
". Hidd el, felismerem a trollokat, még azt is akiben ez még nem is tudatosult. "

És gondolom ez a tükör előtt bele is mondod önmagad képébe és körbenézel utána önelégülten, hogy mekkora fasza és penge srác is vagy, hogy te ha kimondod valakire, hogy troll, az akkor az is. Mert én felismerem, biza!

NA menj te a picsába...

$pi$ 2017.10.15. 08:59:08

"kell-e fizetnie a számla felét, hanem tisztában van azzal, hogy majd amikor eljön az ideje, meg fogja hálálni a lovag befektetését (a hogyanról külön posztban)."

Csak, hogy tisztázzuk: az nem hölgy, arra van egy másik szavunk. Sőt, nem is egy. :D

Haloperidol 2017.10.15. 09:27:54

@$pi$:
nem gondolnám ezt...a teljes posztot olvasva egyszerűen arról van szó, hogy a blogger a HAGYOMÁNYOS nemi szerepek híve.
A másik pedig, ha én férfiként egy jövőbeli tartós kapcsolat reményében az első randin nem tudok kifizetni 2000 ft-ot egy kávéért és sütiért, az kurva nagy gáz.
Ugyanúgy kurva nagy gáz szerintem az a harcos amazon, aki a randin erőszakosan ragaszkodik, hogy ő aztán kifizeti a részét.
Ha meg valaki olyan hülye, hogy egy félig/teljesen ismeretlen, potenciális aranyásó csajt egy luxus étterembe hívjon az első randin, ahol 3000 ft az ásványvíz, és a csaj lehúzza, az megérdemli.

$pi$ 2017.10.15. 09:41:47

@Haloperidol: "a teljes posztot olvasva egyszerűen arról van szó, hogy a blogger a HAGYOMÁNYOS nemi szerepek híve. "

Ó, én is a hagyományos nemi szerepekről beszélek. Sőt, mondhatnám, hogy a legősibb mesterségről. :D

rhmprszt 2017.10.15. 09:49:07

"A férfiakban pedig benne van egy nem akármilyen vevőkészülék, amivel - szavak nélkül - észre tudják venni a jelzésed."

Vagy nincs.
Én pl. kurtára nem szoktam észrevenni a "szavak nélküli jelzéseket", de ettől egy picit sem érzem férfiatlannak magam...

MEDVE1978 2017.10.15. 10:31:06

Ez nagyon... keresem a szót "vicces". Az ironikus az benne, hogy adott egy feminista világ és látásmód, aminek talán vannak olyan irányai, amelyek a nők egyenjogúságát irányozzák - akár a kötelezettségek, "kellemetlen" dolgok szintjén is. Ilyen "kellemetlen" dolog lehet, hogy a nő kezdeményez, szorgalmaz egy kapcsolatot (hiszen ez kockázatosabb, fárasztóbb és nagyobb a sérülési lehetőség is), a nő kifizeti a részét, netán anyagi szerepet vállal olyan tradicionális szituációkban, ahol korábban a férfié volt ez a szerep stb.
Míg a mainstream médiában a csapból is a nők egyenlőtlensége ömlik, azért sokat fejlődtek a nyugati társadalmak ezen a téren, sőt még a magyar is, sőt még egyes harmadik világbeliek is. Lassan Magyarországon is több a diplomás nő, a fiatalok között mindenképpen. Bár a nők még mindig tendenciózusan keveset keresnek, de ez egyre inkább a szülés miatti karriermegállásra vezethető vissza és kevésbé eleve jelentkező fizetési különbségekre. Persze ezek nem tűntek el, de a tendencia a kiegyenlítődés felé megy erősen, illetve az is, hogy a diplomások, magasan képzettek nagyobb része most már nő (ugye a magasabban végzettek általánosságban többet is keresnek).

Szóval egy ilyen magatartás, amit fenn a hölgy leír, inkább megy a feminizmus, a nemek egyenlőtlensége ellenére és ebből a szempontból tűnik nekem inkább az előnyök női kimazsolázásának. A férfi kezdeményezzen, ő sérüljön a visszautasítástól, cserébe, ha igazi lovag, nyalja ki udvariasan a hölgy kis fenekét, aki ezt egy kedves köszönömmel, ha "ő az igazi", akkor szexxel és szenvedéllyel "honorálja". Tehát a fenti nézetrendszer nagyon nehezen összeegyeztethető a mai világgal és tendenciákkal.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.10.15. 13:30:18

@$pi$: A pénzváltásra gondolsz, amit feleslegessé tesz a valutatartalék?

@icipicicsipa: Még a kérdésre, hogy milyen 70-80 százalékról regéltél, arra nem válaszoltál. Most meg megfutamocc. :-))

Alick 2017.10.15. 19:28:27

@Haloperidol: "Ugyanúgy kurva nagy gáz szerintem az a harcos amazon, aki a randin erőszakosan ragaszkodik, hogy ő aztán kifizeti a részét. "

Ez még oké, de az az igazán érdekes domina, aki a teljes cechet fizetni akarja.
:)

Terézágyú 2017.10.17. 07:50:36

Ilyen "hölgyek" és ilyen "lovagok" sose voltak...
Eleve gáz, ha egy nő úgy gondol magára (teljes komolysággal), hogy ő egy "hölgy"...

Ha egy férfi lovagként gondol magára, az is gáz... ha egyáltalán van olyan pasi, aki tényleg így gondolkodik magáról :))))))

Lili Anna Wolf 2017.10.17. 09:05:59

@Terézágyú: Jó reggelt kedves Terézágyú! Te vagy a kedvenc kommentelőm, de tényleg :)

Terézágyú 2017.10.17. 09:11:36

@Lili Anna Wolf:
Nana, hízelgéssel nálam semmire sem mégy! Nekem az agy a legfontosabb nemi szervem!!
:D

Lili Anna Wolf 2017.10.17. 09:27:03

@MEDVE1978: Kedves Medve1978! A helyzet az, hogy neked abban teljesen igazad van, hogy az ezen a blogon megjelenő gondolatok szembe mennek a ma világának feminista eszméivel, ez pedig azért van így, mert nőként azt gondolom, hogy a feminizmus annak idején ugyan egy kedves ötlet volt, de ami mára maradt annak semmi köze nincs az eredeti eszméhez. Amit ma feminizmusnak nevezünk az kemény és harcias férfiakat akar faragni a nőkből, ami iszonyatos zavart és károkat okoz a nők lelkében, így ez egy ANTI-FEMINISTA blog, amit egy nő vezet. Természetesen az, hogy nőként mondom ezt egyáltalán nem jelenti, hogy nem lesz olyan, aki majd hozzám vágja, hogy én utálom a saját nemem, pedig csupán arról van szó, hogy az egyenjogúság és az egyformaság nem tartoznak azonos fogalmi körbe. Attól, hogy a törvény a jogalanyok szintjén egyenjogúságot biztosít egyformák nem lettünk, nem leszünk és nem is szabad lennünk.
Lili Anna

Terézágyú 2017.10.17. 10:02:52

@Lili Anna Wolf:
"Amit ma feminizmusnak nevezünk az kemény és harcias férfiakat akar faragni a nőkből"

Az nem jó. De az meg a másik véglet, hogy valaki "királykisasszony"-t akar faragni a nőkből...

Lili Anna Wolf 2017.10.17. 18:55:46

@Terézágyú: Kedves Terézágyú! Teljes mértékben igazat adnék neked akkor, ha szó szerint fűzőbe akarnék préselni bárkit is, vagy azt javasolnám, hogy minden férfi szerezzen be kardot. De hogyan mondod el annak a nőnek azt, hogy ő igenis szép, aki évek óta azt kapja az arcába, hogy ő kövér, mert nem 38 kiló, és termékek tucatjait kell locsolnia magára, mert e nélkül egy narancsbőrös, ráncos banya? Hogy mondod el neki, hogy ő értékes nő, ha mindenhonnan az folyik, hogyha már szeretet nem kap, akkor csak szexeljen, mert gáz a pókháló?
Tudod te azt, hogy miért ragaszkodik egyre több nő ahhoz, hogy ő fizessen? Mert már retteg attól, hogy azt fogod gondolni, hogy ő is egy aranyásó, ha elmerészel fogadni egy ásványvizet, meg egy kávét.
Igen, vannak olyan nők, akik mostanra férfit csináltak magukból és azt állítják, hogy élvezik, ahogyan olyanok is, akiknek a pénzen kívül más nem számít, de ők a kivételek, ők a kisebbség és ők azok, akik nem olvassák ezt a blogot, mert az egyiket pont nem érdekli, a másik meg e nélkül is tudja, hogyan kell csinálni.
Én azt gondolom, hogy ahhoz hogy valami kivétel legyen, ahhoz a főszabálynak kell uralkodónak lennie és most megkérdezem, hogy mi van a többséggel? Mi van a hétköznapi nőkkel, akik nem várják azt, hogy a Gundelbe vidd el vacsorázni, hanem örülnek egy sétának a parkban? Mi van azokkal, akik otthon ülve egyedül várnak rátok?
Igen, nem mindig egyszerű nektek velünk, ahogyan nekünk sem mindig egyszerű veletek, de ez nem változtat azon, hogy nektek szükségetek van ránk, nekünk meg szükségünk van rátok.
Az iskolában pedig kis millió tantárgy van, egy dolgot viszont lassan nem tanítanak sehol, mégpedig azt, hogyan kell építenünk a párkapcsolatot. Régebben erre volt való a család, de vajon ez most is így van a 2/3-os válási arányok világában?
Senkit sem kértem arra, hogy értsen egyet velem, csupán a magam módján megosztom a gondolataimat és mindenki azt kezd vele, amit szeretne, most pedig megyek és odabújok a lovagomhoz.
Lili Anna

VT 135 2018.01.19. 23:08:15

Értékelem azt, h vissza szeretnéd (legalább egy részét) a nőknek abba az irányba, amely elsősorban nekik, másodsorban a férfiaknak is jó lenne. A gond az, h kicsit olyan, mint széllel szemben pisálni... Bár talán lehet reménykedni még abban, h a hasonló ember a hasonlót vonzza...
A lovagiasságot a nők kiválóan kiírtják az arra hajlamos férfiakból azzal, h:
- minden mese ellenére nem az "udvarias, tiszteletet megadó, figyelmes, stb." férfiaknak adják oda magukat, hanem a taplóknak, akik elsőre kellően jól adják el magukról a rózsaszín álmot a nőknek
- a nők jelentős része ordenáré bunkó módon reagál egy-egy ismerkedési kezdeményezésre
- a nők jelentős része képtelen értékelni azt, amit a férfi megtesz érte, mert úgy gondolja, az neki JÁR
süti beállítások módosítása