Avagy egy boldog feminista meséje

A MAGÁNYOS HOLD

A MAGÁNYOS HOLD

Grumpy Ladies

2017. október 10. - Lili Anna Wolf

Láttál már olyan embert sétálni az utcán, aki egyedül volt, nem is telefonált, teljesen józan volt a tekintete és fülig ért a szája?...mire gondoltál?...ugye te is arra, hogy egy pszichopata?...

 

Reggel van…az ébresztő óra már többször és határozottan szólt, hogy itt az ideje elkezdeni a napot, de az ágy olyan lágy, puha és meleg és az álom sem enged…csak még 5 öt perc, csak még 5 percet kérek…

Már majdnem visszaalszom, amikor megérzem a kávé illatát és ahogy a párom fölém hajolva lágyan megcsókol…most is elmondja, hogy a kávém már vár rám, hogy neki indulnia kell, vigyázzak magamra és finoman megsimogatja a hajam…vajon tudja, hogy ezért mennyire imádom?

Már 7 óra is elmúlt és én még mindig nem tudom, hogy mit is kellene felvennem…a tanácstalanság a gardrób előtt ma csak 5 percig tartott, de ez sem változat azon, hogy késésben vagyok…nagyon…

Megint sikerül neki tolatni a szerencsétlen kerti lámpának a szerencsétlen autómmal, de nincs idő keseregni ezen ma sem, hiszen hetek óta útlezárás nehezíti a forgalmat és tudom, hogy most következik a kihagyhatatlan idegeskedés a dugóban, majd a raliszerű versenyzés a még meglévő parkolóhelyekért a P+R parkolóban.

Metró felé szaladva kis híján elüt egy busz, kicsit remegő lábakkal azért lebotorkálok valahogy, közben sikeresen elkerülöm, hogy beszállásnál a még mindig remegő lábaimat kiverje alólam a behömpölygő tömeg, szerencsémre van üres hely is, így ma legalább nem kell fejben kiszámolnom azt, hogy vajon ha padlóféket nyom a metróvezető, akkor hány ember van a környezetemben, akire rá tudok esni, lépni, fejbe verni a táskámmal, így az agyamnak lehetősége van teljes kapacitással megkezdeni a napi teendő listák szisztematikus betöltését.

Aztán eszembe jut a reggeli csók és érzem, ahogy egy buta vigyor terül el az arcomon…a teendő listák elcsendesednek…meghallom a fülembe ciripelő akusztikus latin zenét…felnézek…

Legalább 5 női szempár szegeződik nekem és úgy néznek rám, mintha különös kegyetlenséggel most végeztem volna ki egy kiscicákból és az azokat simogató óvodás gyerekekből álló csoportot és éppen a vérükben fürdőzve mosolyognék…mint egy pszichopata ugye…

Lehet, hogyha éppen akkor az átalag hőmérséklet és a pára tartalom meghaladta volna a tavaly ilyenkor Azerbajdzsánban mért átlag értéket, a Szaturnusz a Pluto hatodik holdjában állva befolyásolná a jövő heti luxor nyertes számokat vagy egyszerűen nem úgy indul el a nap ahogyan, akkor mélységesen elszégyellem magam illetlen vigyorgásomon és ökölbe szorult arccal folytatom tovább az utazásom, de az a helyzet, hogy akkor jöttem rá, hogy nem sokat értek én Azerbajdzsán klímájához és nem is igazán érdekel, hogy őszinte legyek, nem játszom luxort sem és úgy indult a napom ahogyan és tulajdonképpen ki és mikor döntötte el azt, hogy a búval vert ábrázattal létezés teljesen rendben van, de ha mosolyogsz, pláne látható ok nélkül, akkor ott a helyed a zárt osztályon?

Akkor döntöttem el, hogy nem számít milyen az időjárás, sem az éppen aktuális hangulatom, sem az, hogy késésben vagyok e vagy sem, hogy hány busz tört az életemre azon a napon, ÉN akkor is mosolyogva fogok üldögélni minden egyes nap a metrón…hogy mire jöttem rá azóta?

Napi szinten van legalább 2 olyan nő csak abban a kocsiban, amelyikben én utazom, amelyik sírás határán van és heti szinten egy, aki konkrétan el is sírja magát az esti csúcsforgalomban.

A nők hozzávetőlegesen 99,5 %-a lefelé görbülő szájjal ül, áll, közlekedik, arcukon düh, irritáltság, unottság, kedvetlenség és a miért nem megy el már mindenki a fenébe jelzése. A feléjük érkező mosolyt értetlenséggel és zavarral fogadják.

Hogy miért is csodálkozom ezen?

Mert tele van az internet a következőkkel:

  • Miért vagyok egyedül?
  • Miért nincsen olyan hely, ahol ismerkedni lehet?
  • A férfiak miért nem mernek kezdeményezni és nem jönnek oda?

 

Pedig ha éppen párt keresel, tudod mit kellene megkérdezned?

Amennyiben te is ilyen ábrázattal közlekedsz az utcán, szerinted van olyan férfi, amelyik ezek után szívesen hozzád szólna? Haza akar vinni bárki is egy olyan nőt, akiből csak úgy sugárzik a negativitás és a ne szólj hozzám, mert itt helyben agyonverlek életérzése?

Ha pedig történetesen már van párod, szerinted örül annak, ha minden egyes nap ilyen arccal érkezel meg haza?

Hidd el én is tudom, hogy milyen érzés szétszakadva lenni. Hogy milyen nehéz a mai világban helytállni a melóban és otthon is és közben azért meg is élni a nőiességem. Hidd el, hogy nem csak veled kiabál a főnök, nem csak téged pletykálnak ki a kolléganők, más is törte össze az új autót, másnak a gyereke is szokott lázas lenni, másnak a férje is elfelejt szólni, hogy 3 órás késéssel érkezik majd haza, mást is csaltak meg, hagytak el, rúgtak ki és lehetne még sorolni.

Ezer és ezer okod lehet arra, hogy dühös, frusztrált és boldogtalan legyél és ezt rendszeresen és ha lehet minél határozottabban tudasd is…azaz üljél megb…tt (már bocsánat) arccal a metrón, a munkahelyeden, a családi asztalnál karácsonykor és sugározd a világba a boldogtalanságod, természetesen megvan ehhez minden jogod.

De csak nagyon halkan hadd kérdezzem már meg, valaha bármi jobb lett ettől? Megoldódtak ettől a gondok?

Tudod nincsen azzal semmi baj, ha néha rossz napod van és ez meg is látszik rajtad, de hónapok óta minden egyes nap keresek legalább egy mosolygós női arcot abban az átkozott metróban.

Most pedig javasolnék valamit…próbáld ki azt, hogy mostantól, ha utazol vagy mész valahova figyeld meg a környezeted és tedd fel azt a mosolyt, akkor is, ha nehéz, akkor is, ha nincs ehhez semmi kedved…hogy miért?

Egyrészt mert ez az az időszak, amikor éppen úgysem tudsz sem dolgozni, sem alsógatyát mosni, azaz van időd magadra, ha eddig nem vetted volna észre, másrészt pedig azért, mert biztosan hallottad már, hogy nem is egy kísérlet bebizonyította (és nem, nem a brit tudósok), hogy a kommunikációnk hozzávetőlegesen 58-75%-át (ebben eltérnek az álláspontok) az emberek nem az alapján ítélik meg, hogy mit és hogyan mondunk, hanem az alapján, hogy közben hogyan tarjuk magunkat, hogyan gesztikulálunk és igen, hogy milyen az arcunk, ezeket az agyunk tudat alatt értelmezi és egyszer csak kialakul egy kép az illetőről.

Amit még igazoltak az az, hogy a testbeszédünkkel nem csak jelezni tudunk belülről kifelé, hanem – és most figyelj – a testbeszédünk tudatos megváltoztatásával képesek vagyunk kívülről befelé hatni, azaz megváltoztatni azt, ahogyan éppen érzünk, tehát ha mosolyogsz ettől valóban jobb lesz a kedved.

Természetesen a gondjaid nem oldja majd meg a mosoly, de van némi esély arra, hogy a gondjaidhoz való hozzáállást igen. Most nem mennék bele az agyi neuroplaszticitás rejtelmeibe, erről legyen elég annyi, hogy a tudatos gyakorlással tartós változást vagyunk képesek magunkban elérni. Ez igaz pozitív és negatív irányba is, azaz csakis rajtad áll, hogy milyen színben akarod látni a világot.

Hölgyeim nők vagyunk, szépek és varázslatosak és igen ez akkor is így van, ha éppen van rajtunk néhány kiló plusz vagy kicsi, esetleg közepes a mellünk, és vannak az életünkben kellemetlenségek.

És hogy mire jó még egy mosoly? Záró gondolatként, hadd osszak meg egy saját tapasztalatot. A nők tekintete sajnos sokat nem változott, de másoké viszont igen. Pár hete a szokásos magányos mosolygásom közepette egy férfi szempár ütközött az enyémnek. Azonnal elfordult, amint észrevette, hogy én is látom, de aztán újra és újra visszatért a tekintete rám és ez így ment addig, amíg le nem szálltam, azóta – hiszed vagy sem – ez naponta előfordul velem.

Kapcsolatban élő nőként természetesen nem merészkedhetek tovább annál, minthogy elégedettséggel töltsön el a tudat, hogy a mosolyom nem marad észrevétlen, de neked, ha éppen egyedül vagy, keresgélsz és azon agyalsz, hogy álmaid férfije miért nem szólított le eddig, talán érdemes elgondolkodnod ezen.

 

Lili Anna

 

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot és oszd meg az ismerőseiddel.

Tetszett a cikk? Olvasd el a többi bejegyzésemet is: >klikk<

A bejegyzés trackback címe:

https://lili-anna-wolf.blog.hu/api/trackback/id/tr5012947881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zati 2017.10.12. 11:23:05

Kedves Lili Anna,

Nagy örömmel olvastam soraidat. Pontosan ez zavar engem is a magyar társadalomban: alapfelszereltség a búvalbéleltség, a világfájdalom. Vagyunk egy kisebbség, akik tudunk örülni egy érintésnek, egy szép napkelte látványának, egy mosolynak.
Én azt tartom: mindenki maga dönti el, milyen napja lesz. Aki eleve úgy kel fel, hogy ma nekem rossz lesz - a "hétfő-effektus" - annak garantáltan rossz napja lesz.
Ez igaz egy utazásra, nyaralásra: sokan végigpanaszkodják az utat (kényelmetlen), a szállást (nem jó..), az étkezést (ehetetlen - mondja teli szájjal).
Családommal utazunk, kirándulunk, örülünk annak, ami jó, és nevetünk azon, ami rossz. Hja, utóbbiakat meg lehet előzni felkészüléssel, információgyűjtéssel, és főképp - kompromisszumkészséggel. :)
Szép napot és őszinte mosolyt kívánok

vigyorix 2017.10.13. 16:12:25

Kb. 25 éve lehetett, 17-18 éves lehettem, amikor reggel iskolába menet felszállt a villamosra egy 70 év körüli hölgy és néhány üléssel arrébb leült velem szembe. A hajnali napsütés pont megvilágította a hosszú kibontott ősz haját, ráncos fehér bőrét és kissé megfáradt kék szemét. Nézett ki az ablakon és folyamatosan mosolygott. Egész úton tátott szájjal megbabonázva bámultam őt. Ez egyik leggyönyörűbb nő volt akit életemben láttam. A nagyjából 50 év korkülönbség ellenére őrülten vonzónak találtam. Nem vagyok rosszul bekötve, nem az életkora vonzott, hanem a derű ami áradt belőle! Rajta hát hölgyeim! Nálatok a leghatásosabb afrodiziákum, csak sokszor teljesen megfeledkeztek róla! Mosolygós szép napot!

Lili Anna Wolf 2017.10.14. 09:38:38

@zati: Kedves Zati! Nagy örömmel olvastam soraidat és neked is szép napot, kellemes és mosolygós hétvégét kívánok.
Lili Anna

Lili Anna Wolf 2017.10.14. 09:45:51

@vigyorix: Kedves Vigyorix! Szavaiddal bearanyoztad a napom, hiszen pontosan ez ennek a blognak a célja, rámutatni arra, hogy a nő nem attól vonzó, szép és kívánatos a férfiak szemében, hogy megpróbál nem létező elvárásoknak megfelelni. Köszönöm neked :)

VT 135 2018.01.19. 22:45:00

Tény, h a legtöbb nő varánuszarcot vág, akkor is, ha férfiként ránézek, esetleg mosolygok (bár lehet, h néha csak én hiszem azt, h mosolygok, mert belül igen, de kifelé ez nem látszik :) . Aztán csolálkoznak, ha senki sem megy oda hozzájuk. Pedig nőként bőven lenne eszköz úgy kezdeményezni, h végül a férfi kezdeményezzen. Pl. mosollyal, szemkontaktussal, stb. Csak ezeket az eszközöket csak a nők elenyésző kisebbsége használja! Miért? Szerintem, mert egyrészt nem tanította meg őket ezekre az ősi trükkökre senki nő - sem az anyjuk, sem idősebb nők, sem más. Másrészt az is belejátszik, h mivel a feminista propaganda folyamatosan azt nyomatja, h "neked semmiért nem kell semmit tenned, mert te már attól vagy különleges, ami a két lábad között van" , ezért úgy gondolják, nekik semmi dolguk, oldjon csak meg mindent a (az egyre jobban megfélemlített, elkedvetlenített, kiherélt) férfi.

VT 135 2018.01.19. 22:45:34

@VT 135: Mondjuk a legtöbb férfi is ilyen fejet vág. De ők nem is várják el, h odalépjen hozzájuk a nő...

VT 135 2018.01.19. 22:49:46

Amúgy van még ennél is negatívabb szenzáció: olyan társkeresős női fotók, amelyen szintén ilyen felyet vág az illető hölgyemény! :O :D
Ehhez azért kell már szerintem egy "elmentek otthonról" tudatállapot, h egy nő direkt ilyet rakjon ki magáról... persze a napszemüveges képek sincsenek sokkal előrébb.

VT 135 2018.01.19. 22:55:23

Én szoktam még egy játékot játszani: ha felszáll egy olyan nő, aki nagyon ronda fejet vág, akkor elkezdem magamban elképzelni, ahogy sorban lehámozódnak az arcáról a fájdalom, megbántottság, szenvedés rétegei és végül ott marad a boldog szem, boldog arc, boldog ember. "Érdekes módon", amikor így teszek, én is rögtön jókedvre derülök! :)
süti beállítások módosítása