Avagy egy boldog feminista meséje

A MAGÁNYOS HOLD

A MAGÁNYOS HOLD

Hol vagy lovag?

2017. október 12. - Lili Anna Wolf

Arra gondoltam, hogy a felvezetők után az elméletről fokozatosan áttérhetnénk a gyakorlatra és a következő néhány írás keretében a hagyományos és az online társkeresés, az első néhány randevú, az intimitás, illetve a szex témája körül forognánk egy kicsit. Nehéz témák ezek, félek is, hiszen az internet tele van x pontos listával, amely tudományos alapon felsorolja, hogy mi mindent kellene kipipálnod, ahhoz, hogy felkeltsd egy férfi érdeklődését, én meg nem vagyok sem tudós, sem brit...ezt nézd el nekem, kérlek.

A teljesség igénye nélkül:

  • a férfi szerzés 3-5-7 legfontosabb lépése;
  • hogyan választ a férfi?
  • milyen az ideális nő a férfi szerint?

Már a címek önmagukban is teljes képzavart okoznak bennem. Egy nő tud férfit szerezni? A férfi választ? Ideális nő? Váúúúú….

Tudod, ha elég kitartóan olvasod ezeket a listákat, akkor a végére nagy eséllyel arra jutsz, hogy csúnya vagy, buta vagy és egyedül fogsz megöregedni, mert az összes PASI (nem férfi) tele van valami elképesztően teljesíthetetlen elvárással veled szemben, neked meg nincs pénzed 100 darab plasztikai műtétre és különben is téged úgy szeressenek, ahogy vagy mert te egyébként egyedi vagy és megismételhetetlen és te aztán nem fogsz senkinek sem megfelelni (ezt a mondatot képesek vagyunk egy levegővétellel elhadarni).

Hadd kezdjem a jó hírrel…ezeket a listákat az esetek 100%-ban nem férfiak írják, hanem mi nők írjuk…egymásnak. Hogy miért jó ez nekünk? Szerintem nem jó, de így teremtünk versenyt.

A nők és a verseny

Jövünk-megyünk az utcán, újságot olvasunk, esetleg tévét nézünk és minden egyes nap tökéletes nők teste és arca virít mindenhol. Igen elolvastuk, hogy a képeket retusálják és azt is, hogy egy profi csapat dolgozik egy-egy ilyen nőn órákig, de ott van Moncsika a kolléganő, akinek tökéletes alakja van, megvan csináltatva a melle, bármit vesz is fel, minden reggel úgy néz ki, mint egy top modell és a férfi kollégák el sem tudnák titkolni, hogy mennyire kocsányon lóg Moncsikán a szemük.

Ilyenkor szépen végig nézünk magunkon és eszünkbe jut, hogy hogyan is tudnánk egy ilyen nővel versenyezni? Ugye?

A válasz pedig nagyon egyszerű, sehogy. Sehogyan sem tudsz mással versenyezni, de nem azért, mert más szebb, hanem azért mert te egy nő vagy, nem pedig egy verseny ló, így nem áll valami jól a verseny.

Tudom én, hogy amikor mackóban, karikás szemmel, mosogatás közben odapillantva éppen a feleségek luxuskivetelben megy, akkor nagyon nehéz elhinni azt, hogy a férfiak nem műmellű, szétbotoxolt, kacsaszájú emlősre vágynak és ezeknek a nőknek olyan életük van, hogy…

A helyzet mégis az, hogy ilyen lányok, nők mindig, minden korban voltak, vannak és lesznek, de nem kell velük versenyezni, senkivel sem kell versenyezni, hiszen te értékes nő szeretnél lenni egy értékes férfi oldalán, nem pedig egy cserélhető díszlet, mert tudod, Melania Trump is elnök feleség és Michelle Obama is az volt. Szerintem a különbséget te is érzed.

Csak egy aranyásó vagy te is…

Ezen a ponton szeretnék rátérni „a lassan minden nő aranyásó lett” kérdésre.

Megváltozott körülöttünk a világ, már mi is dolgozunk, pénzt keresünk, van autónk, lakásunk. Meg tudjuk tankolni az autót, nem kóválygunk sírva egy barkácsáruházban, mégis valahogy ott van bennünk az, hogy férfi…ezekhez kell egy Férfi.

A helyzet pedig az, hogy ebben teljesen igazad van, mert nőként, amikor párt keresünk, tudat alatt a gyermekeink leendő apját keressük és még akkor is, ha ezt így nem fogalmazzuk meg, belül nagyon is érezzük, hogy ha majd babát várunk szükségünk lesz arra, hogy a párunk vigyázzon ránk és biztonságban tartson.

Tudom, hogy vannak nők, akik kivételt képeznek a fenti leírás alól, de szó sincs arról, hogy ők lennének többségben, és hidd el, az, hogy te tudni szeretnéd, hogy kiszolgáltatott állapotodban majd mi lesz veled nem jelenti azt, hogy aranyásó lettél.

Egy normális értékrenddel bíró Férfi pedig pontosan érti a kettő közti különbséget és hasonló állásponton van, csak ő ezt úgy nevezi, hogy a nőjét és a családját védelmezni az ő dolga. Ha pedig nem, akkor tedd fel magadnak a kérdést, hogy kell ő neked?

Hogy hogyan tudsz rájönni, hogy neki erről mi a véleménye a nélkül, hogy bekérnéd az adóbevallásait, a bankszámla kivonatát, a rezsi befizetését igazoló szelvényeket és a tulajdoni lapot?

Erre való az udvarlási IDŐSZAK, alias randi.

Hogy miért is fontos, hogy az udvarlás egy időszak legyen?

Egyrészt azért mert ez az időszak csodás szokott lenni, másrészt azért mert a két italmeghívás közti csacsogás kevés idő ahhoz, hogy választ kapj a legfontosabb kérdésedre…

Lovag vagy nem lovag?

Biztosan te is ismered azt az érzést, amikor ott áll ő, a FÉRFI és már látod is magad előtt, ahogy oda jön hozzád, határozottan, de mégis gyengéden magához húz, mélyen a szemedbe néz és a füledbe súgja, hogy ő soha életében nem látott nálad gyönyörűbb nőt és ha most itt lenne előtted egy oroszlán darabokra tépné érted, puszta kézzel…majd igen, felébredsz.

De mielőtt bárki azt gondolná, hogy mostantól az következik, hogy ilyen férfi sosem létezett vagy ha mégis már ezer éve kihalt és adózzunk ezért egy perc néma csenddel, hadd ellenkezzek. Szerintem tele van ilyen férfiakkal a világ, csak sokkal nehezebb észrevenni ezt, ha nem a megfelelő szögből nézzük.

Tökre rendben van az álmodozás, de emlékszel-e, hogy a mesékben is a királykisasszony fent a torony tetején várja a lovag érkezését, ahova a lovag csak akkor juthat el, ha már átverekedte magát a bozóton, legyőzte a gonosz boszorkányt és a sárkányt is és felküzdette magát 1000 lépcsőn?

A lovagnak először bizonyítania kellett erejét és kitartását, csak ezután érdemelhette ki a királykisasszony szívét, mert a királykisasszony nem ért be kevesebbel.

Most pedig kérdezd meg magadtól, hogy te ott ülsz a torony tetején és úgy várod a lovagod érkezését vagy lesétáltál a föld alá, és egy pincében ülve csak kiabálod felfelé, hogy nincs már herceg.

Te egy olyan nő vagy akinek a szívéért küzdeni kell vagy az is elég, ha megkérdezik, hogy „Mit iszol cica?” 

Félre ne értsd, jogod van úgy dönteni, hogy ez is elegendő, ahogyan ahhoz is, hogy te ne akarjál senkinek sem megfelelni, de most következik a rossz hír. A lovagok a királykisasszonyt keresik és ők sem érnek be kevesebbel.

A következő írásomban körül fogunk nézni a torony tetején, bemutatkozunk a gonoszboszorkánynak, sárkányt simogatunk és újra számoljuk az összes lépcsőt.

Lili Anna

 

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot és oszd meg az ismerőseiddel.

Tetszett a cikk? Olvasd el a többi bejegyzésemet is: >klikk<

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lili-anna-wolf.blog.hu/api/trackback/id/tr9812956875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gour 2017.10.14. 09:04:30

Próbálom eldönteni, így a reggeli kávé közben, hogy most én egy lovag vagyok vagy sem, kicsit bizonytalanná tesz a szerző a csapongásával. ;)

Lili Anna Wolf 2017.10.14. 09:51:30

@Gour: Kedves Gour! Ez esetben, ha javasolhatom olvasd el a mese habbal című írásom, abban szerintem jobban sikerült összeszednem magam, ha pedig mégsem így látod majd, bátran kommentelj oda :)
Kellemes kávézást kívánok.
Lili Anna

Haloperidol 2017.10.14. 21:21:02

@Gour: Igazából a férfiak kb 80-90%-a abszolút lovag a királylánnyal. Csakhogy ez a különbség, hogy a férfiak nagyon is jól képesek elkülöníteni a királylányt akit feleségül vesznek és akitől gyereket akarnak és a ribancokat, akikkel jól lehet szórakozni, de semmi több.

Gour 2017.10.16. 09:13:01

@Haloperidol:

Tudom Barátom, tudom. A fél életem azzal telt, hogy elkülönítsem a ribancokat és a királylányoktól.. ;) Illetve, hogy leszoktassam magam a belém nevelt udvariasságról, amikor éppen nincsen rá szükség egy cseppet sem.

GhostNation 2017.10.21. 13:48:09

Hát a lovagok, azok már régen kihaltak. Vagy letették a fegyvert meg a páncélt, mert rájöttek, hogy egy olyan korban élnek, ahol már nincs szükség lovagokra.

VT 135 2018.01.19. 14:28:59

"Hogy miért is fontos, hogy az udvarlás egy időszak legyen? Egyrészt azért mert ez az időszak csodás szokott lenni"
Ja. A nőknek. A férfiaknak meg egy nagy kínszenvedés és töménytelen bizonytalanság, h lesz-e ebből valami, volt-e értelme beletolni azt a rengeteg időt, energiát, pénzt, esetleg érzelmet az egészbe?
süti beállítások módosítása