Avagy egy boldog feminista meséje

A MAGÁNYOS HOLD

A MAGÁNYOS HOLD

Csak szólok…

2017. október 09. - Lili Anna Wolf

A prológussal megvolnánk, jöhet a konfliktus…

Nem tudom, hogy te hogy vagy ezzel, de nem is olyan régen én még éltem haltam a jó kis női lapok cikkeinek olvasgatásáért. Hol a facebookon lájkolta valaki, hol én magam kerestem rá egy-egy témára és hát, ha már ilyen szép új világban élünk mi mást is lehetne csinálni munkába menet a metrón vagy reggeli kávézgatás közben? Olvasni, aztán az elolvasottakon agyalni.

Meg különben is mi nők vagyunk, nekünk igényünk van arra, hogy folyamatosan jól értesültek legyünk arról, hogy éppen kinek van/nincs pasija és miért. E nélkül az érdeklődés nélkül talán nem is lennénk képesek panaszkodni egymásnak hosszú órákon keresztül, majd közös erővel minden egyes alkalommal megállapítani, hogy természetesen teljes mértékben nekünk van igazunk, Géza meg tegye össze a két kezét, azért mert egy istennő van mellette vagy mehet is isten hírével.

Abban a nem várt esetben viszont, ha Géza erre azt mondja, hogy rendben drágám, akkor én megyek is, köszönöm nem kell kikísérned, születnek az alábbi és ehhez hasonló szösszenetek.

„Hol vannak a fiatal, értelmiségi, szingli férfiak? – Egy harmincas nő parttalan keresgélése”

A cikk eredetije a wmn.hu oldalon jelent meg, veled is megtörténhet jeligével, mint Szilvia írása.

Kezdeném rögtön azzal, hogy velem nem történhet meg, ugyanis sikerült rájönnöm, hol is bujkálnak azok a huncut, fiatal, értelmiség, szingli férfiak. A válasz hátborzongató lesz…

Utaznak a metrón, ülnek a szomszéd kocsiban a dugóban, mögöttünk állnak a sorban a pénztárnál, sétálnak az utcán. Félelmetes tudom én, de ezek tényleg mindenhol ott vannak.

A valódi kérdés persze nem az, hogy hol vannak a férfiak, ugyanis a férfiaknak van egy olyan furcsa tulajdonságuk, hogy nem érzik azt, hogy bujkálniuk kell, sőt…

A valódi kérdés az, hogy Szilvia miért nem találja őket?

Mielőtt a cikkben foglaltakra (annak eredeti szövegéből részleteket idézve) reagálnék lenne hozzád egy kérésem. Képzeld el azt, hogy te a cikk szövegét nem nőként olvasod, hanem olyan férfiként, aki megfelel minden Szilvia által támasztott elvárásnak. Azaz ott ülsz a képernyő előtt, 30 x éves, értelmiség férfiként, feljön az írás és valamilyen csoda folytán nem zárod be és görgetsz tovább a hírekhez, hanem elkezded olvasni, mert egyébként már egy ideje szívesen megismerkednél egy kedves, bájos nővel. Akit be tudnál mutatni anyudnak, hogy végre ne mondogassa állandóan, hogy unokák nélkül nem élet az élet, akivel el tudnál menni a baráti összejövetelekre, ahová már minden haverod a feleségével érkezik, de minimum egy menyasszonnyal, és akihez úgy egyébként egy fárasztó nap után szívesen haza mennél.

„Bár aktív társkeresőnek tartom magam, tíz éve nem volt normális kapcsolatom. Hozzáteszem, hogy 35 éves, diplomás, értelmiségi nő vagyok, aki – biztosíthatlak róla – távolról sem egy fap...a. Közvetlen vagyok, állítólag jó a humorom is, a visszajelzések alapján a szén sem jön fel miattam a bányából. De akkor miért van az, hogy immár tíz éve egyedülálló vagyok? Pedig hidd el, próbálkozom, csak egyet nem értek: hol vannak a férfiak??! Veled is megtörténhet – Szilvia írása.

Van egy fogadásom, 100 férfiből 99 már ezen egy bekezdés után nem olvassa tovább a cikket, mert már mindent megértett és az a helyzet, hogy nem kíváncsi erre. Hogy miért? Te férfiként akarnál egy olyan nőt, aki már 10 éve próbálkozik és nem volt egy férfiember sem, akinek kellett volna, annak ellenére, hogy diplomás (ami nem azonos az értelmiségével, ez kiderül magából az írásból) és ugyan saját bevallása szerint, de ki is néz valahogyan? Vajon a te agyadon is átfutott a gondolat, mely szerint valami nem stimmel a cikket író nővel?

De mivel Szilvia nagyon eltökélt, így ő 2 oldalon át sorolja, hogy az elmúlt 10 évben hol próbált ismerkedni. A legtöbb ötletéről ő maga is megállapítja, hogy ezekre a helyekre valahogy csak nők járnak és egyáltalán nem alkalmasak a megismerkedésre, de ha azt gondolnád, hogy eszébe jutott feltenni a kérdést, hogy nem lehetséges-e, hogy akkor rossz helyen keresgél, hát nem. Szilviának nem ez jutott eszébe, hanem az, hogy:

„Nem értem, miért nem járnak jógára a férfiak, hiszen nyilván nekik is fáj a hátuk. Csak szólok, hogy nagyon jól szálkásít és izmosít.”

„Hogy zumbára nem járnak, megértem, de csak szólok, hogy a zumba-szerkó nagyon vadító a lányokon, és a mozgásuk sem utolsó, ezért lehet, hogy megfontolnám a helyükben.”

Szilvia csak szól, hogy…ezen a ponton időzzünk el egy kicsit…

Az, hogy Szilvia nem gondol bele abba, hogy nőként valóban olyan férfire vágyik-e, aki jógázik és zumbázik abba most nem megyek bele, ízlések és pofonok ugye…csak halkan megjegyzem, hogy talán nem véletlen, hogy ezeken a helyeken nem tolonganak a hímek.

Ami viszont, férfiként olvasva azonnal eszembe jutna, hogy vajon ez a nő hányszor fog majd otthon „csak szólni…” nekem?

Ha volt pár hónapnál tartósabb kapcsolatod, akkor egészen biztosan tapasztaltad már, hogy milyen az, amikor a férfiember éppen csinál valamit…szerel…barkácsol…vagy neked segít abban, amire megkérted…majd te tökre kedvesen (vagy nem) odamész és csak szólsz, hogy szerinted ezt meg azt így vagy úgy kéne…majd valami olyan jellegű reakciót tapasztalsz, hogy most éppen haragszanak rád, te meg ott állsz bambán és nem érted, hiszen te csak szóltál…

Most egy kicsit rugaszkodjunk el a talajtól…én életemben nem hallottam még olyan nőt, aki azt mondta volna, hogy neki egy buta, tesze-tosza, nyámnyila hím kellene, akinek állandóan szólni kell, hogy ő mit és hogyan csináljon. Olyanról annál inkább, hogy a férfi legyen okos, erős és határozott, hogy lehessen rá támaszkodni.

Akkor tedd fel magadnak a kérdést. Ha a szerencse összehoz egy okos, erős és határozott férfivel, akkor vajon ő képes-e megoldani azt, amit éppen csinál vagy döntést hozni a nélkül, hogy te csak szólnál?

Azt hiszem te is érzed azt, hogy a válasz…igen meg…és nincs mit csodálkozni azon sem, hogyha visszakérdez, amikor te csak szólsz, hogy miért nézed őt hülyének?

Ha van párod javaslom, hogy próbád ki, hogy mi történik akkor, ha egy szó nélkül hagyod, hogy a férfiember csináljon meg valamit, amire megkérted. Ha kérdez valamit, arra természetesen válaszolj, de úgy egyébként bízd rá a kivitelezést és nézd meg mi történik.

Tudod én személy szerint, ahogy mondani szokták, tudtam de nem is sejtettem, hogy mennyire zseniális férfivel áldott meg a sors, amíg nem próbáltam ki, hogy mire képes ő akkor, amikor csak rábízom magam, megkérem valamire és igen kibírom, hogy aztán ne szóljak bele…ugyanis a mellettünk lévő férfiak többsége mindent és annál többet is képes megoldani és bármiben segítenek nekünk, méghozzá nem másért, mint egy köszönömért...annak idején ezért szerettünk bele.

Szilviára visszatérve…teljesen egyértelmű, hogy nincs tisztában azzal, hogyan is működik és gondolkodik az a férfi, akit ő ilyen iszonyatos energiával keres. Amivel még nincs tisztában az az, hogy a 10 év alatt mennyire megkeseredett, férfi gyűlölő nő lett belőle és hogyha nem néz szembe saját magával, akkor a következő 10-20-30 évben sem marad számára más, mint parttalan kesergése, ugyanis egy ilyen cikket elolvasva, nincs férfi, aki bánná, hogy Szilviát nem sodorja karjaiba az élet. Szilvia záró gondolatait, kérlek, próbáld ismét férfi szemmel értelmezni:

De üzenem: a nagy számok törvénye alapján próbálkozni kell és nem egózni. Én nőként többször is kockára tettem az önbecsülésem azért, hogy valakinek kimutassam az érdeklődésem, és nem omlottam évekre össze a visszautasítástól.

Igazából tudom, hogy hol vagytok

Dolgoztok látástól mikulásig, siklóernyőztök, falat másztok, Via Ferrátáztok, maratont futtok, a konditerem hátsó felében vagytok, 30-40 kilométeres teljesítménytúrán és külföldön… na meg otthon.

A hobbiként űzött extrém sporttal két baj van. Az egyik, hogy veszélyes, a másik, hogy ott tényleg nem fogunk találkozni...”

Az én záró gondolataim a következők. Ha van melletted férfi jelenleg, akkor ne akarj neki 5 percenként szólni…csak hagyd, hogy férfiként tegye a dolgát és ne felejtsd el megköszönni. Ha pedig éppen párt keresel, akkor a parttalan és teljesen értelmetlen kesergés helyett járj mosolyogva és nyitott szemmel az utcán és csodás dolgok fognak történni veled.

Lili Anna

 

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot és oszd meg az ismerőseiddel.

Tetszett a cikk? Olvasd el a többi bejegyzésemet is: >klikk<

A bejegyzés trackback címe:

https://lili-anna-wolf.blog.hu/api/trackback/id/tr3212943067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2017.10.09. 23:23:11

"de nem is olyan régen én még éltem haltam a jó kis női lapok cikkeinek olvasgatásáért"

értelmiségi XD

Mr. Waszabi 2017.10.10. 11:38:42

"siklóernyőztök, falat másztok, Via Ferrátáztok, maratont futtok, a konditerem hátsó felében vagytok, 30-40 kilométeres teljesítménytúrán és külföldön"
Az nem lehet, hogy Szilvia nem értelmiségit keres? Már csak a felsoroltakból gondolom....és ha így van, akkor nincs min csodálkozni, hogy nem jön össze...

Gukker 2017.10.10. 12:53:27

"Hol vannak a fiatal, értelmiségi, szingli férfiak?"
A barátzónádban.

Terézágyú 2017.10.10. 13:10:37

@Mr. Waszabi:
:))))))))

Még véletlenül sem írta, hogy "könyvtárban".... :)

Terézágyú 2017.10.10. 13:13:12

"Az, hogy Szilvia nem gondol bele abba, hogy nőként valóban olyan férfire vágyik-e, aki jógázik és zumbázik abba most nem megyek bele"

:)
Emlékeztek a Bájkeverő című filmre? :) Ahol a főhős egy érzékeny pasi akart lenni, mert a szerelme ilyen pasit akart...? :))))

Mr. Waszabi 2017.10.10. 13:59:56

@Terézágyú: :) szándékosan nem írtam le ezt a szót, nehogy már rám haragudjon meg :)

Terézágyú 2017.10.10. 14:16:26

@Mr. Waszabi:
Igen, akár egy derekas elszólásnak is nevezhetjük ezt, hogy ő maga is értelmiségi (ahogy mondja), és értelmiségit keres, de valójában csupa "testi" foglalatosságot sorol fel, mind a maga, mind a keresett pasi tekintetében...

Lili Anna Wolf 2017.10.10. 15:04:30

Kedves Terézágyú!
Hadd védjem meg így ismeretlenül is Szilviát abban a tekintetben, hogy más helyeken is keresett ő (nem csak "testi" foglalatosságok között), amit 2 oldalon át fel is sorol saját írása keretében (buddhista gyülekezet, Pál Feri előadások, koncertek, stb.), de a jelen írásban csak részleteket idéztem, ugyanis mi nők hajlamosak vagyunk a káprázatos túlagyalások mellett, a legegyszerűbb dolgokat nem figyelembe venni. Jelen esetben azt, hogy nem kell ennyire kergetni a férfinemet, lévén jelen vannak a képviselői mindenfelé, másrészt érezhető az eredeti íráson az, hogy nem a helyekkel van/volt csak a baj, hanem a látással.
Ez az oldal és szerény személyem (ebben és az ezt követő írásokban) megpróbál rávilágítani arra, hogy olyan változásokon megy át a női nem a feminizmus égisze alatt, amely kiölve belőlük a nőt és megutáltatva velük a férfi nemet elmagányosodáshoz vezet.
Lili Anna

Terézágyú 2017.10.10. 15:18:23

@Lili Anna Wolf:
"buddhista gyülekezet"
vallás...

"Pál Feri előadások"
ez is vallásos...

"koncertek"
vallásos koncertek? :)

és ott sem talál...?

Lili Anna Wolf 2017.10.10. 15:36:16

Kedves Terézágyú!
Látod ott sem, már 10 éve sehol sem talál egy a felsorolt kritériumoknak megfelelő férfiembert.
Lili Anna

Morpheus. 2017.10.10. 17:05:18

Hol vannak a 30-as, 40-es független, komoly kapcsolatot kereső szingli nők?

Lili Anna Wolf 2017.10.10. 17:11:00

@Morpheus.: talán ott állnak előtted a metrón...dönthetsz úgy, hogy lovag leszel és atadod a helyed :) de ez csak egy tipp, férfiakat bármiről meggyőzni meg sem próbálnék inkább, ahhoz kevés az én női agyam

Ezmiértkell 2017.10.10. 18:58:23

@Morpheus: Szerintem a város 30-as, 40-es szingli nővel van tele... én is a férfiakat hiányolom! :-(

Mizantróp. 2017.10.10. 21:38:37

Én a szabad, független, szingli 30-as és 40-es nőket hiányolom. És nem azon múlik, hogy átadom e a helyem, hanem, hogy ezek a nők valójában nem vágynak férfitársaságra. A magányosság férfi műfaj 40 környékén.

GhostNation 2017.10.10. 22:19:42

A fiatal szingli értelmiségi férfiak pont nem akarják, hogy megtalálják őket. Főleg nem a "Szilvi" típusú lányok. Sajnos, ez a nagy szomorú helyzet.

Terézágyú 2017.10.11. 07:36:16

@Lili Anna Wolf:
"talán ott állnak előtted a metrón...dönthetsz úgy, hogy lovag leszel és atadod a helyed"

És akkor mi történik? Máris meg lehet velük ismerkedni??
és mit tehet az a pasi, aki eleve áll a metrón, mert sosincs hely?

"de ez csak egy tipp, férfiakat bármiről meggyőzni meg sem próbálnék inkább, ahhoz kevés az én női agyam "

Ha most ez gúnyosan/viccből mondtak akkor ezzel megkérdőjelezed a blogban leírt okos gondolatokat...
Ha meg komolyan gondoltad - nos akkor talán még rosszabb a helyzet...

Lili Anna Wolf 2017.10.11. 10:27:29

@Terézágyú: Kedves Terézágyú!

Teljesen igazad van, sajnos az, hogy átadod a helyed egyáltalán nem jelenti azt, hogy az adott hölgy nyitott is lesz a megismerkedésre, miért van ez így?
Mindenki ismeri a mondást, hogy a hölgy választ a férfi dönt, ez ma sincs máskép, ami megváltozott az az, hogy nekünk nőknek lassan fogalmunk sincs, hogy mi is az a jelzés, amit ti férfiak észrevesztek. Ott van rajtunk a smink, a kivágott blúz és az egyre rövidebb szoknya és mégis magányosan telnek el az esték vagy tele az emlékezetünk egyéjszakás kalanddal. Hogy ez mennyiben válasz a te kérdésedre? Amíg mi nők nem jelezzük ügyesen feléd, hogy a választásunk rád esett, addig bizonytalan a döntési helyzet. Természetesen próbálkozni szabad és lehet, de amikor ott van az picike, finom női jelzés, hogy szabad az út, te is sokkal biztosabbra tudnál menni. Ezekre és az ehhez hasonló kérdésekre hívatott felhívni a figyelmet ez az oldal, szoríts nekem.

Ami a férfiak meggyőzését illeti…sem nem gúny, sem nem vicc és igen komolyan gondolom, de ennek oka gyakorlatilag a blog fő témája, és ha olvasod az írásaimat ki fog derülni, hogy miért is nem vállalkoznék erre.

Lili Anna

VT 135 2018.01.19. 15:35:04

Szegény, tévelygő Szilvia írásának kielemzése alapos volt, a végkövetkeztetést, illetve még egy fontos tényező kiemelését hiányoltam: fontos lett volna kiemelni, h a szingli, fiatal férfiak mindenütt ott vannak - csak ő nem látja őket! Mert olyan szinten el vannak szálva az elvárásai, mert olyan szinten el van szállva magától, mert a hipergámiából eredően csak a felső 20% férfit hajkurássza, akiknek meg eszük ágában nincs lehorgonyozni nála, max. pár körre (az a minimális, aki meg ezekből lehorgonyozna, már rég megtette). Hogy fel kéne fognia: nincs ingyenebéd - nincsen instanst, azonnal lehevető, akciós Szőke Herceg, aki egyesíti a tökéletes férfit magában. Persze vannak, akik így reklámozzák magukat...
Alázatra, tudatosságra, nyitottságra lenne szükség, meg amennyire csak lehet elfelejteni és kizárni a non-stop feminista agymosást.
Nagyon sokat segít Joós István és Dóra Gyula (titkostanacsoknoknek.hu) írásainak olvasása, tanfolyamaikra elmenés - ezek afféle női Red Pill.
süti beállítások módosítása